Kledingtips.

Kledingtips voor je fotosessie
Regelmatig wordt er aan mij gevraagd: “wat moet ik aantrekken voor de photoshoot”? “Wat adviseer je”? Hierbij een paar kledingtips om je te helpen een keuze te maken voor de verschillende fotosessies!

Nu is het ALLER-belangrijkste dat jij tijdens de fotosessie iets draagt waar je je fijn en prettig in voelt. Hoe je je voelt, straal je namelijk uit op de foto. Het beste kun je dus kleding meenemen die je al gedragen hebt en waarvan je zeker bent dat je lekker in kunt bewegen. Tijdens de sessie erachter komen dat het leuke nieuwe rokje of blouse te strak zit, is niet echt leuk.

Zorg voor rust in de kleding: dus geen drukke prints, grove structuren, blokken, strepen, logos, merknamen, e.d. Dit leidt enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jezelf of je familie!
Kies je voor een sessie met meerdere outfits van verschillende kleuren, zorg ervoor dat je ook bijpassende ondergoed meeneemt.
Probeer rekening te houden met de locatie, wanneer je de schoenen voor de sessie uitkiest. Met bijvoorbeeld hoge hakken op het strand of bos sta je niet heel erg prettig.
Ga voor een tijdloze look als je over een paar jaar nog steeds wil genieten van de foto’s. Kledingtrends worden heel snel als ouderwets bestempeld.
Draag geen te strak zittende kleding wanneer je naar de fotosessie komt. Striemen blijven minstens een half uur zichtbaar.
Neem accessoires mee, denk hierbij aan sieraden, hoeden, sjaals, tassen, (zonnen)brillen, bloemen, knuffels etc.
Voor een sessie met meerdere personen is het leuk om de kleding op elkaar af te stemmen.
Dit betekent niet dat iedereen er hetzelfde uit moet zien. Wat wel belangrijk is, is dat de kleurencombinaties en patronen bij elkaar passen.

Kledingtips voor verschillende situaties

Kledingtips voor een sessie aan het strand in de lente of zomer:


Vermijd dikke jassen en zorg voor een dikke wollen trui of een leuke sjaal en muts. Mooie aarde tinten kleuren mooi bij de prachtige herfstkleuren in het bos.


Winter voorbeelden:


Kinderen voorbeelden, kleur is erg belangrijk.


Ga je als vrouw alleen op de foto is kleding in de kleuren en stijl zoals hieronder altijd mooi en tijdloos.


Zoals je kan zien aan bovenstaande voorbeelden zijn de kleren heel neutraal waardoor dus tijdloos. Je wilt immers dat je foto’s lang “meegaan” en een mooie herinnering blijven.

Ik hoop dat deze tips je goed op weg helpen. 

E-mailen
Bellen