Tips voor Profielfoto's

Uitstraling: Waar ga je een profielfoto voor maken? Is het voor Facebook, Instagram, je Whatsapp, voor je LinkedIn of een ander social network, de foto's horen er tegenwoordig goed uit te zien. Bedenk voor je zelf een foto maakt of laat maken bij een fotograaf altijd eerst wat deze moet uitstralen. Wanneer je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand in de zorg. Bespreek dit altijd eerst met de fotograaf, dan kun je samen tot een mooi resultaat komen.

Compositie: Een profielfoto wordt vooral gebruikt voor social media uitingen en soms als sollicitatiefoto. Hoe dan ook, de foto is klein! Bedenk daarom dat het belangrijk is zo veel mogelijk gezicht te laten zien.

Houding: Hoewel alleen je gezicht op de foto komt, is je houding toch heel belangrijk. Een rechte rug, borst iets vooruit en gestrekte benen zorgen er meteen voor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt! Uiteraard kan ik als fotograaf de nodige aanwijzingen geven.

Lach: Het is niet altijd even makkelijk om op commando te lachen. Maar een profielfoto met een lach wordt altijd gewaardeerd! Iedereen houdt van vrolijke mensen, dus laat je gezicht stralen 

Kleding: Een zakelijke portret gaat om de persoon, niet om de kleding. Zorg er dus voor dat kleding niet de aandacht afleidt van het gezicht. Dit betekend niet te veel wit of drukke motiefjes, geen hoge kragen, bescheiden accessoires en (voor de dames) let op het decolleté.

Gebruik vaak de zelfde profielfoto
Het is misschien een beetje saai en voor de hand liggend, maar wanneer je op alle social media dezelfde (goede) foto gebruikt, zullen mensen je veel gemakkelijker herkennen. En dat is natuurlijk wel waar het om draait!

LET OP!

Gebruik goede en knappe foto's de je plaatst op social media. Hier gaat het niet alleen om een goede profielfoto maar ook om de content die je plaatst. Werkgevers en instanties gaan vaak social media na als ze informatie nodig hebben van een persoon. 

E-mailen
Bellen